• Pravidelně aktualizujeme ceny stavebnic!

Lego

Lego Technic – zábava pro malé i velké

Lego Technic – zábava pro malé i velké

Lego Technic je speciální řadou známých dánských plastových kostiček. Technic se vyznačuje pokročilejšími modely, které nabízejí relativně složité pohyblivé části. Historicky se tato řada jmenovala Expert Builder a na trh vstoupila v roce 1977. O pár let později ale byla přejmenována právě na Lego Technic.

V balení zpravidla nenacházíte pouze Lego kostičky, ale také nejrůznější pohyblivé části, a to dokonce včetně elektrických motorků. V současné době existuje celkem 489 různých modelů, které můžete zařadit do své Lego sbírky.

Lego Lamborghini

Lego Lamborghini je jedním z nejoblíbenějších modelů této řady. Jedná se o stavebnici Lego 42115. Obsahuje celkem 3 696 kousků a je určený spíše pro starší milovníky Lega. Hned na první pohled vás uchvátí jeho precizní, a především autentické zpracování. Lego zašlo tak daleko, že model Lamborghini Sián obsahuje funkční osmistupňovou převodovku, motor V12 s pohyblivými písty či odpružení a pohon všech kol. Výsledný model má na délku 60 cm, takže se nejedná o žádného drobečka.

Lego Bugatti

Stavebnice Lego Bugatti, kódovým označeném Lego 42083 obsahuje celkem 3 599 kousků. Jedná se o detailně zpracovaný model luxusní automobilky. Plastové auto je zpracováno do nejmenších detailů, takže si můžete prohlédnout motor, kokpit, a dokonce změnit polohu zadního křídla. Stavebnice je vhodná od 16 let a po dostavění bude dosahovat délky 56 cm.

Porsche 911 Lego

Lego Technic má spoustu modelů, které se točí právě kolem sportovních vozů. Porsche 911 Lego s označením Lego 42096 nabídne propracovaný model závodního sporťáku od německého výrobce automobilů Porsche. Tento model je určený malým technickým nadšencům od 10 let. Čeká na ně výzva v podobě 1 580 dílků. Po sestavení budete mít doma detailně zpracovaný model Porsche 911, který dosahuje na délku 50 cm.

Další zajímavé Technic stavebnice

Trojici nejoblíbenějších Lego Technic stavebnic jsme si představili. Velmi oblíbené jsou ale také další modely. Například Lego Mercedes, který představuje truck trialový závodní vůz. Pro milovníky motorek je zase připravený detailně zpracované Lego Ducati.

Postavit si můžete také Lego 42141 – model McLaren Formule 1! Jestliže se ale neřadíte mezi milovníky motorsportu, pak pro vás máme skutečnou lahůdku. Lego 42131Buldozer Cat, který můžete ovládat pomocí mobilní aplikace!

Vladimír Pilný

5 příspěvků Od 2022

Ahoj, jsem zkušený bloger s přesahem do tvorby webů. Rád Vám poradím s Legem, jeho správným výběrem, produkty a variantami, které Lego nabízí. Pokud něco potřebujete, tak mě prosím kontaktujte.

Přidejte komentář

Komentáře